14 Şubat 2008 Perşembe

Balık Çorbası,Kitaplar ve yeni bir Adım...



Evet ben dödüm aslında haftasonu yazıcaktım bu yazımı ama vakit olmadı gezdik dolaştık biraz eşimle.Önce balık çorbasının tarifini veriyim size sonrada diğer şeylerden bahsederim.

Malzemeler;

3 ad. değişik Balık Filetosu (aynıda olabilir balığın ettinin sert olması lazımkı pişince dagılmasın.Mesela somon v.b.)
1 ad.Pırasa
2 ad.Havuç
3 ad.Kereviz sapı (bulamayanlar kerevizde kullanabilir)
1 ad.Soğan
1 diş Sarımsak
150 ml Beyaz şarap (isteyenler koymayabilir)
2 lt Balık suyu (bulamayanlar 1 lt.tavuksuyu1 lt.su olarak paylaştırabilir)
3 yk. Zeytinyağ (zevke göre değiştirilebilir)

Baharatlar;

3 ad.Defne yaprağı
1 çk.Tymian (malesef bunun türkçesini bulamadım biberiyeye benziyor kurutulmuşu)
Tuz ve Karabiber
Safran ( 1 çk. kaşığının yarısı kadarını yarım bardak suda eritin)

Yapılışı;
  1. İlkönce pırasa dışındaki (ince halkalar şeklinde) bütün sebzeleri küp küp doğrayın.Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın (ne kadar küçük olursa o kadar iyi).
  2. Soğan ve sarımsağı biraz zeytin yağda çevirin. Sonra sebzeleri katıp onlarıda biraz çevirin.
  3. Safran dışındaki bütün baharatları ve balıksuyunu ekleyip 15 dak. kadar pişirin.
  4. 15 dak. sonunda büyük küpler halinde doğradığınız balıklarıda ekleyip 20 dak. kadar pişirin.
  5. En son olarakta safranı ekleyip 2 dak. kadar dinlendirin.
p.s. Ben yanında ev yapımı mayoneze birazda sarımsak ekledim ve kızarttığım baguette ekmeklerin üstüne sürüp çorbanın yanında servis ettim.Fransızlar normalde bu ekmekleri tabağa koyup üstüne çorbayı koyuyorlar ama biz eşimle yanında yemeği tercih ediyoruz.





Biraz evvel kapı çaldı ve ısmarladığım kitaplarım geldi.Çok heyecanlandım.Önce anlatmaya şurdan başlıyım bazı planlarım var hayata geçirmek istediğim bunun için büyük bir adım attım hayatımda ve sadece planıma odaklanmaya karar verdim.Çünkü istemediğim birşeyi okumanın, mutsuz olmanın, sonra mutsuz olarak çaılşmanın bana göre olmadığını geç olsa anladım ama zararın neresinden dönersem kardır.
Evet okulumdan ayrıldım ne kadar içim sızlayarakta olsa, çokta üzülüp ağlasamda çok uzun süreden beri yapmam gereken şeyi yaptım.Şimdi kendime ilerde yapmağı planladığım iş doğrultusunda ilk önce bir okul sonrada bir iş bulucağım.Belki beni biraz uğraştıracak ama sonunda mutlu olacağıma inanıyorum.Bunun içinde ilk adımı attım ve kendime birkaç kitap ısmarladım.Şimdi sırada dikiş makinası var almayı düşündüğüm.
Ben üzgün olunca birçok kadın gibi kuaföre giderim ve dünde öyle yaptım ama hüsranla sonuçlandı eve geldiğimde üzgün olduğumdan daha da çok üzgün ve sinirliydim.Yok yapamıyorlar almanyada saç kesemiyorlar bide işin komiği dünya parası ödüyorsun ama sonuç berbat bu benim burda kuaföre 3. falan gidişim ama sonuç hep hüsrandı.İstediğim sadece arkası küt ve kısa yanlara doğruda daha uzun bırakılmasıydı.İlk öncelikle saç kesimi abartmıyorum ama 10 dak. falan az sürdü ve arkasını istediğimden uzun bıraktı.Ben hep uyarırım saç kesmeyE başlamadan önce çok kısaltmayın diye ama hiç kesmeyinde demedim yani.Sonra sol tarafın sağdan kısa oladuğunu fark ettim ve söyledim kuaför kız yok o tarafa daha düz fön çekmişim dedi ve ben sinir oldum yani bunu anlamak için kuaför olmaya gerek yok.neyse dedim ve bitmesini bekledim ve çok sıkıldığım için birşey demeden çıktım.Tabi eve gelince sinirimden nerdeyse ağlayacaktım.İnanınki eşim bile farkı farketti sonrada takma kafana dikkatli bakınca anlaşılıyor dedi beni rahatlatmak için.Ama bana zaten kimsenin dikkatli bakması gerekmiyor ben yamuk olduğunu biliyorum.Şimdi şüpeliyim kesin arkasıda yamuktur diye ama neyseki orayı göremiyorum neyse çok uzattım bugün tekrar gidip düzeltmesini istiyceğim.Aaahh nerde benim istanbulum kuaförüm,manikürcüm :-(((

Bu akşam küçük bir yolculuğa cıkıyoruz Aşkım`la Avusturya`ya doğru. Kayak kaymayı düşünüyoruz tabi kar varsa yoksa biraz gezeriz hem kayınvalidem de orda onu da görmüş oluruz diye düşündük.Dönünce size gezimi ve resimlerinide yayınlarım.

Sevgiyle kalın herzaman sadece sevgiler gününde değil herzaman hatırlayın sevdikleinizi ve ömür boyu sevin.Ben eşimede böyle söyledim hediye ya da çiçek istemiyorum dedim sadece beni şimdiki gibi herzaman sev dedim bu bana yeter.Ben sevmem özel günlerde alınan çiçekleri benim daha çok ansızın alınan çiçek hoşuma gider.bende eşime küçük bir not yazıyım buraya o zaten bunları biliyor ama görünce
mutlu olsun istedim.






Aşkım`a



Seni çok seviyorum.Du bist alles für mich.Ich werde dich immer immer lieben.Ti amo çookkkkkkkkk tesero...


Güzelliklerle dolu mutlu bir haftasonu geçirmenizi dilerim...


6 yorum:

Adsız dedi ki...

Balık çorbası eminin çok güzel olmuştur ama ben kase ve tabağa bittimm:))ellerine sağlık sevgililer günün kutlu olsun sevgilerr

ayşegül mutfakta dedi ki...

balık çorbası hiç denemediğim birşey balık suyundan dolayı fazla ilgimi çekmedi ama tavuk suyuyla denemeye değer diye düşünüyorum ayrıca tabak ve kase konusunda arkadaşa katılıyorum. zevklisin arkadaşım :) Saçın için üzülme genelde üzgünken kesilen hiçbir saç istediğin gibi olmaz zaten.. iyi tatiller dilerim..

Adsız dedi ki...

Hııımmmmm...çok nefis olmuş,tamda kış mevsiminde sıcak sıcak harika doğrusu...:))
Ellerinize sağlık...

Kitaplar,kitaplar bende tekrar okumaya başlayabilsem...:(

Notcuk: sizin ikitanemi blogunuz var...

snms dedi ki...

Ayşe-Teşekkür ederim yorumun için.Tabak takımım yeni bizde eşimle çok severek aldık:-)

Ayşegül-Balık çorbası gerçekten çok lezzetli oluyor hatta sadece suda kullanılabilir.Saçımıda takmıyorum artık kafama napalım oldu birkere:-)çok teşekkür ederim.

Ayça-Teşekkürler.Sadece bir blogum var neden sordun merak ettim doğrusu.Kitap okumak çok güzel ama malesef insan bazen zaman yaratamıyor.

Hepinize sevgiler...

Adsız dedi ki...

Bana gelen yorumda balkabak yazıyor üstünü tıklayınca sizin sayfanız açılıyor, ayrıca balkabak diyede blog var, onun için sordum iki tanemi blogunuz var diye...biz ikiz kardeşleriz bizi hep karıştırlar acabamı dedim....
Sevgiler...

Asortik Krep dedi ki...

Merhaba..14 şubattan beri yazmamışsın..Nerelerdesin, merak ettim.Yeni tariflerini bekliyoruz.
Sevgiler.